Tidligere deltagere fortæller

Endelig røgfri

Har du lyst til at læse, hvad andre, der har deltaget på et rygestophold, synes om, at deltage på et rygestophold. 

Så kan du læse deres historie her.

Fortællinger fra tidligere deltagere
 • Leni fortæller

  Jeg har prøvet rygestop mange gange uden held. Denne gang valgte jeg kurset ”Slagelse kvitter smøgerne”. Fordelene ved kurset har været at, vi sad 7-8 personer på et hold og vi startede alle sammen ved samme startlinje og med den samme” bagage”. Det gjorde noget ved en, at vi var et hold.

  Det var nemmere, fordi vi var flere på vej mod samme mål. Vi kunne støtte hinanden – kunne tale med hinanden om de svære øjeblikke og har kunnet finde forståelse hos hinanden fordi vi alle kæmpede den samme kamp.

  At man så i tilgift møder nogle søde og seje lidelsesfæller – ja det er bare en ekstra gevinst.

   

  Leni – ryger i 45 år – nu stadig røgfri

 • Leif fortæller

  Jeg hedder Leif og er 73 år. Ikke nok med det. Jeg er også blevet røgfri. 

  I 56 år har jeg gået i røg og damp – de seneste mange år med omkring 25 daglige vane-cigaretter.

  2 yderst kortvarige, aldeles mislykkede forsøg for mange år siden, på at holde op, blev det til.

  For nogle måneder siden besluttede jeg rygestop. Nu skulle det være. Noget måtte ske. Alder, helbred og økonomi måtte betyde den vej. Det er jo på alle måder irrationelt, at sidde dag ud og dag ind – og indsuge en masse røg – for blot, at puste skidtet ud igen.

  Jeg kom i forbindelse med Slagelse kommunes Center for Sundhed og Ældre, hvilket jeg godt kan anbefale andre, der ønsker et rygestop. Jeg blev for ca. 4 måneder siden sat i en gruppe, der startede med 5 personer. Vi mødtes 1½ time om ugen i alt 7 gange. Her blev mange af rygningens og rygeafvænningens problemer vendt. I kombination hermed valgte jeg en Champix-kur, som jeg fulgte præcist i de 12 uger, den skulle vare.

  Nu - 4 måneder efter start – og for længst overståede gruppemøder og Champix-piller, kan jeg konstatere, at jeg ikke siden start, har taget et eneste ”hiv” på en cigaret – eller erstatningsmidler for disse. Bivirkningerne har været ganske overkommelige.

  Jeg ved selvfølgelig ikke, om alle kan få det ønskede resultat, ved at bruge ”min” opskrift, men jeg ved, at det er den eneste, der nogen sinde har hjulpet på mig.

  Jeg har fået det bedre på mange måder. Min nye vane er nul røg. Og mit nye slogan er herefter: Tænd aldrig den første smøg.

 • Rådgiverne fortæller

  Når vi går i gang med et rygestophold, oplever vi ofte en lettelse på holdet. Det sker, når den enkelte opdager, at de er ikke er alene om at have forsøgt at stoppe med at ryge mange gange.

  Den forandring vi ser, når de møder ind første gang, og til de slutter på holdet er meget positivt.

  Vi ser f.eks., at de får en anden kulør i deres ansigt, vi kan høre nogle lettere kan trække vejret, og morgenhosten forsvinder. Nogle fortæller, at de sover bedre, og alle kan lugte og smage bedre.

  Men det handler også om den forandring, der sker i den enkelte, når de oplever at de lykkes med rygestoppet. Vi hører ofte nogle på holdet sige ”jeg havde aldrig selv troet på jeg kunne stoppe”.

  Som rådgiver på et hold er det en rigtig god oplevelse.

Siden er sidst opdateret 13. januar 2022