Forældre

Forældre og besøgende er også omfattet af Røgfri skoletid.

Børn, unge og rygning hører ikke sammen. Derfor har politikerne i Slagelse Kommune indført Røgfri skoletid.

Forældre, gæster og besøgende er delvist omfattet af Røgfri skoletid. Det betyder, at du som besøgende ikke må ryge eller benytte andre former for tobak, når du færdes på skolens område.

Der opfordres til, at gæster og besøgende også undgår at ryge eller benytte andre former for tobak, så længe de færdes i nærhed af en røgfri skole og dens elever. Det gælder bl.a. på en eventuel parkeringsplads, fortov eller cykelsti i nærhed af en røgfri skole. Dette gælder også ved deltagelse i skolerelaterede arrangementer som afholdes udenfor skolerne, fx ved forældremøder, julearrangementer eller lignende. 

Tal med dit barn om rygning og tobak

Som forælder er du en vigtig rollemodel for dit barn. Dit barn spejler sig i din adfærd, og din holdning til rygning har stor betydning for, om dit barn vil begynde at ryge. Det er derfor vigtigt, at du som forælder støtter op om Røgfri skoletid og støtter dit barn i at være røgfri.

Unge forventer, at deres forældre blander sig i deres ryge- og tobaksvaner. Faktisk har unge større chance for at holde sig røgfri, hvis deres forældre taler med dem om rygning og følger med i deres og vennernes erfaringer med tobak. Unge, som forventer en negativ reaktion fra deres forældre, hvis de ryger, ryger sjældnere end andre unge.

Snak om tobak

Snakomtobak.dk er en hjemmeside til dig, som gerne vil støtte dit barn til ikke at ryge. Hjemmesiden indeholder råd og redskaber til, hvordan du bedst snakker med dit barn om rygning, uanset hvad dine egne erfaringer med tobak er (om du selv er ryger, tidligere ryger eller aldrig har røget).